Tratamente Pentru Varice

  • de

Tratamente pentru varice

Tratamente pentru varice pot fi recomandate de catre orice persoana care a suferit sau sufera de aceasta afectiune, dar inainte de a urma unul dintre aceste tratamente este bine sa primiti un diagnostic din partea unui specialist care sa fixeze si cauzele aparitiei acestora.

Varicele sunt acele vase de sange marite, decolorate, inflamate si rasucite din zona picioarelor. Varicele au de obicei un diametru maxim de 3 mm. Acestea dau de obicei dureri sacaitoare si senzatii de mancarime neplacute. Cauzele exacte de aparitie a varicelor sunt inca necunoscute, dar exista totusi cateva teorii si cateva tratamente varice (detalii aici) care se incearca si care sunt recomandate in zilele noastre. Ceea ce se stie totusi despre varice este ca acestea sunt mult mai predominante in randul femeilor decat al barbatilor si ca afecteaza in principal persoanele cu varste de peste 50 de ani.

Cand voi avea nevoie de aceste tratamente pentru varice?

Printre teoriile despre care spuneam mai sus se numara si teoria legata de persoanele obeze si de cele care stau foarte mult timp in picioare. In cazul persoanelor obeze greutatea suplimentara este transmisa muschilor abdominali care la randul lor transmit aceasta presiune la nivelul vaselor de sange din picioare, cauzand astfel aparitia varicelor care necesita administrarea de tratamente pentru varice. Cea de-a doua teorie este la fel de simpla, bazandu-se tot pe principiul presiunii aplicate vaselor de sange de la nivelul picioarelor. Atunci cand o persoana sta foarte mult in picioare sangele intampina probleme in realizarea unei circulatii optime spre si dinspre picioare, acest lucru fiind observat prin amorteala de cele mai multe ori. Aceste probleme de circulatie determina astfel vasele de sange sa-si piarda din elasticitate si sa se transforme in vase varicoase ce necesita aplicarea de tratamente.

Care sunt aceste tratamente pentru varice?

Chiar daca nu se cunosc exact cauzele de aparitie a varicelor, de-a lungul timpului au fost dezvoltate mai multe tipuri de tratamente pentru varice, iar acestea vor fi expuse in cele ce urmeaza. In categoria de tratamete se inscriu interventiile chirurgicale care au cunoscut o evolutie uimitoare in ultimii ani, trecandu-se de la clasica operatie ce implica ligatia si rezecarea unui vas de sange, la operatii cu laser, la interventii endovenoase, la interventii ce folosesc radiatii sau unde radio. Acest tip de tratamente pentru varice sunt minim invazive si asigura o vindecare aproape completa in majoritatea cazurilor in care sunt aplicate, aceasta variatie depinzand in principal de capacitatea de vindecare a fiecarui individ si de momentul in care se aplica aceste tratamente pentru varice.

Clinica Varicoline este prima clinica din tara noastra, specializata in tratamentul varicelor fara operatie chirurgicala. Programeaza-te acum!