Operatii varice

  • de

Operatii varice – diversele tipuri existente

Operatiile pentru varice sunt disponibile pentru orice persoana care doreste sa scape definitiv de aceasta afectiune.
Daca nici o alternativa la operatia de varice nu a dat rezultate in cazul dvs, atunci probabil ca este cazul sa va supuneti unei operatii varice (detalii aici) invazive sau noninvazive. Asadar, in continuare va vom descrie aceste tipuri de operatii pentru varice, decizia finala in alegerea unei astfel de interventii apartinandu-va dvs.

Cum functioneaza acele operatii varice de ligatie si inlaturare a vaselor afectate?

Ligatia si inlaturarea vaselor de sange afectate, fac de multe ori obiectul unei operatii pentru varice de succes. Prima partea a unei astfel de operatii varice, ligaturarea, poate fi facuta foarte usor si fara inlaturarea vaselor de sange, sansele de vindecare sunt mai mari in momentul in care se decide realizarea unei astfel de operatii pentru varice.

Asadar, pasii unei astfel de interventii chirurgicale sunt urmatorii: in timpul ligatiei doctorul Dvs va faca o mica incizie, de 2 pana la 4 cm, langa zona inghinala.

Aici se va localiza legaturile dintre vena safena si artera femurala, urmand sa o lege pe cea din urma pentru a intrerupe fluxul sanguin in vena safena. In cazul in care varicele sunt situate pe gambe, incizia se va face in spatele genunchiului, urmandu-se aceiasi pasi. Daca flapsurile care controleaza fluxul sanguin din interiorul venei raman intregi, atunci ligatia va fi de ajuns, dar in caz contrar, sau in cazul in care vena este foarte mare, se poate recurge la inlaturarea unei parti din aceasta.
Prin inlaturare se intelege scoaterea, taierea propriu-zisa a venei afectate. Din nou se fac doua incizii, una in zona inghinala si una in zona genunchiului sau a gleznei. Dupa ce s-a facut ligatia, un fir subtire este introdus in vena sfena prin prima incizie, fiind condus prin aceasta pana in dreptul celei de-a doua incizii. Capatul firului prinde astfel vena care este scoasa prin a doua incizie. Aceasta metoda lasa destul de multe vanatai care se pot vindeca in cateva de la interventie.

Alternative noninvazive ale acestor operatii pentru varice

Printre aceste alternative se numara scleroterapia, ablatia si terapia cu laser. Aceste variante se pot folosi foarte usor ca alternative la una dintre numeroasele metode chirurgicale clasice pentru varice, fiind mai putin dureroase, necesitand un timp de vindecare mai mic, si cel mai important, fiind noninvazive.

Vrei sa scapi de operatie? In primul rand trebuie sa te prezinti la doctor din timp.

In al doile rand vino la clinica Varicoline, aici gasesti medici cu experienta in domeniul flebologieie, specializati in tratamentele afectiunilor varicoase fara operatie si fara internare!