Sari la conținut

Operatie varice – prezentarea diverselor tipuri non invazive

  • de

Operatia pentru varice inseamna orice interventie chrurgicala invaziva sau non invaziva ce are ca rezultat inlaturarea vaselor afectate de aceasta boala.

Cum pot alege o operatie varice?

Scopul acestui articol este de a oferi o viziune de ansamblu asupra interventiilor chirurgicale practicate pentru vindecarea varicelor. Exista numeroase astfel de intercenti chirurgicale al caror mod de realizare sau efect va fi explicat in cele ce urmeaza. Daca citesti acest articol acum probabil ca te gandesti sa apelezi la o operatie pentru varice, dar nu stii care este potrivita pentru tine, care este mai putin dureroasa, care este mai putin invaziva, care este mai putin periculoasa etc (detalii aici).

Ei bine, atunci cand vei fi nevoit sa alegi o operatie pentru varice va trebui de asemenea sa dispui si de unele informatii vitale, cum este istoricul sanatatii tale, stadiul in care se afla varicele care te afecteaza si multe altele. Doar in momentul in care vei primi un diagnostic exact cu privire la afectiunea ta vei putea sa alegi o operatie varice dintr-o lista recomandata de doctorul care te-a diagnosticat.

Folosirea tehnologiei noi intr-o operatie pentru varice

O operatie pentru varice poate fi realizata sub forma scleroterapiei, a ablatiei cu laser sau a simplei rezecari chirurgicale. Scleroterapia si ablatia cu laser sunt doua tipuri de operatie varice relativ noi care se folosesc de avansul tehhnologiei si de descoperirile facute in domeniul chimiei, al fizicii si al mecanicii. Scleroterapia este folosita ca operatie pentru varice, consta in injectarea unei substante speciale in vasele afectate de varice, substante care determina aceste vase sa cedeze, sa se micsoreze, ca apoi sa fie absorbite de propriul corp sau sa fie inlaturate in mod chirugical prin cateva incizii minore realizate in preajma zonelor afectate. Scleroterapia este astfel un tip de operatie varice non invaziv ce presupune un minim de disconfort si care poate fi realizat fara anestezie.

In afara scleroterapiei se mai foloseste si ablatia cu laser ca tip de operatie varice, aceasta metoda fiind una la fel de inofensiva ca si prima. Ca si principiu de functionare, acest tip de operatie varice se desfasoara foarte asemanator cu scleroterapia, fiind realizata cu ajutorul unui cateter inserat in vasele afectate, cateter care apoi transmite o unda laser sau un impuls de unde radio in vasul de sange respectiv. In urma acestei proceduri, vasul afectat se micsoreaza si se inchide singur, fiind mai tarziu absorbit in corp. Procedura dureaza doar o ora si nu prezinta nici un risc de complicatii sau vreo perioada, oricat de mica, de convalescenta.

Pentru a rezolva problema varicelor prin cele mai moderne tratamente, fara operatie chirurgicala si fara internare va recomandam Clinica VARICOLiNE.

Operatie Varice
Operatie varice inseamna orice interventie chrurgicala invaziva sau non invaziva ce are ca rezultat inlaturarea vaselor afectate de aceasta boala.