Sari la conținut

Operatie endoscopica pentru varice

  • de

Operatia pentru varice se desfasoara in spitalele din toata lumea,in fiecare zi, aceasta interventie chirurgicala fiind una foarte comuna si cu o vechime considerabila.

Ce sunt varicele si ce operatie se face pentru inlaturarea acestora?

Varicele sunt acele vase de sange inflamate si rasucite de pe picioare, acele vase care va pot transforma picioarele intr-o priveliste de-a dreptul ingrozitoare. Exista mai multe metode de inlaturare a varicelor, iar cea mai des intalnita metoda este printr-o operatie de varice. O astfel de operatie pentru varice se foloseste in cazul vaselor de sange de dimensiuni mai mari, vase de sange care sunt inlaturate aproape in totalitate. In cazul vaselor de sange de dimensiuni mai mici se foloseste un tip de operatie ce poarta denumirea de endoscopie.

Printr-o operatie endoscopica pentru varice, in vasele de sange afectate, se insereaza o camera video de mici dimensiuni care este folosita in studierea vaselor de sange afectate. La capatul tubului purtator al camerei video se afla instrumente chirurgicale care se folosesc pentru a inchide vasele afectate sau pentru a le distruge. Dupa ce se studiaza vasele afectate si tubul respectiv este scos, vasele studiate sunt scoase prin mici incizii facute in apropierea lor.

Persoanele care aleg o astfel de operatie pentru varice trebuie sa se supuna si unei anestezii, cum este anestezia generala, anestezia epidurala, sau in unele cazuri mai putin severe, anestezie locala (detalii aici).

Cand se recomanda aceasta procedura endoscopica?

O astfel de operatie pentru varice este de cele mai multe ori recomandata in cazurile severe de varice, in care vasele de sange afectate au degenerat in ulceratii la nivelul pielii, in care complicatiile devin iminente, in care durerile sunt insuportabile si disconfortul este unul foarte greu de ignorat. Specificul pentru o astfel de operatie pentru varice este destul de simplu, singurele cicatrici fiind cateva incizii de mici dimensiuni pe picioare in zona afectata de varice. Dupa o astfel de operatie varice veti fi nevoit sa purtati pe picioare cateva fase moi care sa protejeze zona operata. Daca sunteti o persoana ocupata, nu trebuie sa va faceti griji ca o astfel de operatie varice va va impiedica sa lucrati, deoarece perioada de recuperare nu este mai lunga de 2 saptamani. Dupa o astfel de operatie varice va trebui sa urmati totusi unele sfaturi care sa impiedice reaparitia varicelor, aceste sfaturi fiind in principal legate de exercitii fizice, dieta si prevenirea realizarii acelorasi greseli ce au dus la aparitia varicelor.

Exista si alternative la operatie varice, acestea sunt interventii noninvazive (nu se foloseste bisturiul) cu ajutorul tehnicii medicale de ultima generatie. Pentru o astfel de interventie apelati cu incredere la clinica Varicoline.