Cum sa scapati cu succes de varice.

  • de

O afectiune destul de inestetica, varicele sunt intalnite la un procent destul de mare din populatia de aproape orice varsta. Ele de obicei nu dor, insa pentru faptul ca dau un aspect urat picioarelor, toti cei care au varice, cauta cu disperare remedii de succes impotriva lor. Primul pas catre vindecare este aflarea cauzelor imbolnavirii si in cazul varicelor acest lucru este valabil, asa ca haideti sa aflam ce genereaza aceste vene inestetice iar apoi sa raspundem si la intrebarea „cum scap de varice ?”, intrebare cheie pusa de orice persoana ce sufera de aceasta afectiune.

Cauzele aparitiei varicelor

Cauzele care determina aparitia acestor vene pot fi legate de varsta, sex, factori genetici, stat in picioare excesiv sau obezitate. Dintre toate aceste cauze, factorii genetici si obezitatea sunt in cea mai mare parte raspunzatori de aparitia varicelor, dilatarea si subtierea peretilor venelor. Desi de cele mai multe ori nu aveti ce face astfel incat sa va protejati impotriva varicelor, odata aparute, ele trebuie tratate inainte sa devina dureroase sau sa se inmulteasca peste masura.

Metodele prin care puteti scapa de varice

Metodele cele mai bune pentru a scapa de varice cu succes, sunt cele medicale (ce implica mai mult decat un simplu tratament cu unguent) si constau in scleroterapie, flebectomie ambulatorie, stripping sau tratament cu laser.

Scleroterapia este procesul de injectare a unei solutii saline in vena bolnava care devine apoi tesut cicatriceal, urmand sa se rezoarba in organism. Tratamentul cu laser se bazeaza pe energia luminii laser pentru a neutraliza din interior o vena, avand ca si in cazul de mai sus, ca rezultat, un tesut cicatriceal ce se rezoarbe apoi lasand pielea neteda.

Flebectomia ambulatorie se poate folosi in cazul venelor ce sunt situate aproape de suprafata pielii si presupune supunerea venei bolnave la o lumina speciala ce o evidentiaza, medicul urmand apoi sa faca o serie de mici incizii cu acul pana la scoaterea efectiva a venei (detalii aici).

Stripping-ul, tratament folosit pentru venele situate departe de suprafata pielii, este o interventie ceva mai complexa ce necesit anestezie totala, nu doar partiala ca tratamentele mai sus mentionate.Stripping-ul se face printr-o incizie ce are ca urmare, fie scoaterea venei, fie legarea sa, astfel incat ea sa nu mai fie alimentata, sa se contracte si sa fie in cele din urma resorbita de organism.

începe să scrii!