Varice si Venectazi

  • de

Ce sunt venectaziile si ce sunt varicele

Varicele sunt vene marite care se formeaza pe picioare. Venectaziile sunt mici rupturi ale vaselor de sange si au aspectul unor panze de paianjeni.

In majoritatea cazurilor, atat varicele, cat si venectaziile nu sunt considerate o problema medicala majora. Sunt pur si simplu inestetice.
Varicele ar putea totusi sa va dea batai de cap. Ele cauzeaza dureri si pot duce la aparitia unei afectiuni mai grave. Varicele afecteaza mai mult de 60% din populatie, in special femei, si pot fi tratate si acasa, dar exista cazuri in care va fi nevoie de interventia unui doctor pentru a inchide venele afectate de varice.

Printre simptomele varicelor se numara dureri surde, disconfort, arsuri, pulsatii sau inflamatii in picioare.

Varicele arata ca niste corzi innodate de culoare albastra sau mov, iar venectaziile sunt mai mici si pot fi albastre, fie rosii. Venectaziile mai sunt cunoscute si sub numele de vene paianjen deoarece sunt mai aproape de suprafata pielii si arata ca niste panze de paianjen.
Varsta, obezitatea, ereditatea, chiar si statul in picioare, perioade lungi de timp, pot deveni factori de risc ai aparitiei varicelor. Puteti reduce acest risc facand exercitii fizice in mod regulat, pierzand in greutate astfel incat picioarele dumneavoastra sa nu mai fie nevoite sa sustina greutatea in plus, evitand sa stati in picioare sau jos perioade lungi de timp.
Imbracamintea stramta si pantofii cu tocuri va pot afecta circulatia si fluxul de sange in membrele inferioare, ducand la aparitia varicelor. Ridicati-va picioarele perioade scurte de timp, pe parcursul zilei, daca trebuie sa stati mult timp in picioare sau in asezat.

Venectaziile sunt de obicei doar o problema cosmetica, iar operatia cu laser este o modalitate buna de a scapa de ele.

Pentru aceasta procedura este folosit un laser foarte precis pentru a trimite un fascicul de lumina in vena. Acest lucru duce la disparitia treptata a venectaziilor si pot fi tratate majoritatea tipurilor de piele.
Operatia cu laser, de indepartare a varicelor, nu foloseste ace si nu necesita taierea pielii. Simtiti doar caldura, iar acest lucru este posibil sa doara, dar trece in curand. S-ar putea sa aveti nevoie de 2-5 sedinte pentru a indeparta in totalitate venectaziile, iar sedintele dureaza cam 15-20 de minute fiecare. De vreme ce procedura este destul de rapida, nu cauzeaza durere severa si nu necesita incizii, va puteti intoarce la activitatile dumneavoastra cotidiene imediat dupa tratament, chiar si la slujba dumneavoastra.
Dupa procedura cu laser pentru varice. puteti avea putina roseata locala, inflamatii si vanatai usoare, dar acestea dispar in cateva zile. Decolorarea pielii va disparea in cateva luni.
Asadar, operatia cu laser poate fi solutia potrivita pentru venectaziile si varicele dumneavoastra, dar consultati intotdeauna un doctor sau un specialist vascular.
Exista o multime de probleme care pot aparea la nivelul sistemului circulator, iar varicele sunt una dintre ele. Utilizand terapiile de prevenire a problemelor circulatorii veti avea intotdeauna controlul asupra bolii. Pentru a intari si fortifia inima puteti urma o dieta sanatoasa, incetati sa fumati, folositi suplimente nutritionale si utilizati plante pentru a curata arterele.

Inainte de interventii chirurgicale sau nonchirurgicale, tratamente , etc trebuie sa consultati un medic specialist. Clinica Varicoline va asteapta medici cau au experienta de 10 ani in domeniu pentruinvestigatii medicale, tratament si interventii.