Sari la conținut

Tipuri de tratament varice

  • de

Ignorarea varicelor nu este un lucru foarte intelept.

De fapt, poate fi chiar periculos sa faceti acest lucru. Lasate netrate timp de cativa ani, vasele de sange unde au aparut varicele permit fluidelor sa se acumuleaze in glezne, ducand la umflarea picioarelor, senzatii de arsura si mancarimi. Pot aparea iritatii si locuri dureroase. Aproximativ 5% dintre acesti oameni ghinionisti fac si cheaguri de sange in vene. Cu toate ca aceste cheaguri nu sunt periculoase, venele se pot inflama, iar pielea din jur poate deveni sensibila, dureroasa si rosie. In cazuri rare, venele umflate si dureroase semnaleaza o problema mult mai serioasa, cum ar fi o tumoare sau un cheag in vasele de sange situate mai adanc in picior. Asemenea blocaje forteaza sangele in venele de la suprafata si le suprasolicita, agravand varicele.

Combaterea varicelor prin scleroterapie

O metoda de tratament pentru varice (detalii aici) este scleroterapia. Aceasta a fost perfectionata de francezi si se bazeaza pe o serie de injectii care micsoreaza venele. Acest lucru forteaza sangele sa caute alte canale catre inima. Este usor de inteles de ce oamenii ar alege scleroterapia. Metoda conventionala de tratament pentru varice este operatia chirurgicala de indepartare a venelor sau „stripping”, cum mai este numita. Aceasta procedura este costisitoare si incomoda. Vena afectata de varice este scoasa afara cu o sarma pe care doctorul o trece prin ea. Cu toate ca scleroterapia este metoda de tratament aleasa in cazul in care varicele au afectat vena safena lunga, nu exista niciun motiv pentru care ar trebui sa va supuneti unei asemenea proceduri in cazul varicelor superficiale sau a venectaziilor, avand in vedere complicatiile pe care le presupune operatia. Aici intervine scleroterapia. In timpul fiecarei sesiuni, pacientul primeste 10-15 injectii in functie de dimensiunea si severitatea varicelor. Rezultatele sunt rapide si spectaculoase. In cateva zile sau saptamani varicele dispar, venectaziile chiar mai repede de atat.

Tratamentul varicelor prin radiochirurgie

Radiochirurgia, originara din Statele Unite ale Americii, se bazeaza pe curent electric sub forma undelor de frecventa radio pentru a elimina varicele. Undele sunt emanate de un fir subtire bine izolat sau de la un ac numit electrod chirurgical. Efectul de taiere, numit sectionare radio, rezulta din caldura generata de tesuturile care depund rezistenta la trecerea undelor radio. Acest lucru cauzeaza despicarea tesutului de parca ar fi foat taiat cu un obiect foarte ascutit. Spre deosebire de taierea manuala si de operatiile varicelor – metoda conventionala de indepartare a varicelor, radiochirurgia penetreaza pielea cu un minimum de cicatrizare si de daune aduse celorlalte tesuturi. Are si un efect sterilizant si elimina problemele postoperatorii cum ar fi durerea, inflamtiile, infectiile, socul chirugical si pierderea excesiva de sange.

Care sunt efectele secundare ale acestui tratament pentru varice?

Cititi in cea de-a treia si ultima parte a seriei despre varice. Nu o ratati! Daca sunteti ingrijorat de varice, mergeti la un doctor competent pentru tratamentul potrivit.

In primul rand trebuie sa mergeti la medic pentru un diagnostic corect. In functie de diagnostic se decide un tratament potrivit pentru dumneavoastra. Clinica Varicoline va sta la dispozitie.