Tratamente chirurgicale si nechirurgicale pentru vene inestetice
Exista diverse tipuri de tratamente pentru venele inestetice, de la tratamente naturiste, la tratamente traditionale, homeopate, chirurgicale pentru vene inestetice si pana la tratamente non chirurgicale si tratamente noninvazive.
Venele inestetice sunt in mod general o afectiune destul de usoara, chiar daca pot avea un impact destul de puternic asupra calitatii vietii dvs. Din fericire simptomele care insotesc aparitia venelor inestetice se pot trata cu unele tratamente care nu implica interventii chirurgicale, dar acolo unde interventiile chirurgicale sunt absolut necesare se pot utiliza unele noninvazive de mare succes.
Tratament noninvaziv pentru vene inestetice pentru un pacient fericit
Aceste tratamente noninvazive ale venelor inestetice elimina riscurile unei interventii chirurgicale obisnuite si combina tehnologia de ultima ora cu talentul si cunostintele unui specialist pentru a obtine o metoda optima de tratare a venelor inestetice. In acest fel pacientii care apeleaza la tratamente noninvazive observa cele mai bune rezultate dintre toate tipurile de tratamente, cu minimum de bataie de cap, si cu un risc minim de complicatii.
Care sunt aceste tratamente noninvazive pentru venele inestetice?
Cand vorbim de tratamente noninvazive, de obicei ne referim la scleroterapie si la tratament endovenos cu laser, aceste metode de tratament fiind puse la punct de putina vreme.
Scleroterapia ecografica implica folosirea unui ecograf pentru a ghida un chirurg sa injecteze substanta necesara tratarii exact in zona afectata, substanta neutralizeaza vasul respectiv, care se micsoreza si este resorbit de organism, fie se intaresc peretii vasului de sange in care este injectata, prevenind astfel aparitia venei inestetice.
Intarirea peretilor este absolut necesara, avand in vedere ca una dintre cauzele principale de aparitie a varicelor este pierderea elasticitatii vaselor de sange din zona picioarelor, zona afectata atunci cand vorbim de varice si vene inestetice.
Tratamentul endovenos (detalii aici) cu laser implica folosirea unui cateter care gazduieste un laser. Cateterul este apoi introdus in vena superficiala afectata pentru a o trata, introducerea cateterului facandu-se in general in zona inghinala in urma anestezierii zonei respective. Pe masura ce cateterul este retras, vena este tratata, este supusa ablatiei, adica este arsa.
In afara acestor tratamente de natura medicala, se pot recomanda si tratamentele clasice, cum ar fi aplicarea de creme pe baza de plante si vitamine care calmeaza durerea si senzatiile de mancarime, consumarea unei cantitati mari de apa pentru imbunatatirea circulatiei si fixarea unui program de exercitii fizice care sa stimuleze circulatia sanguina in zonele afectate.