Sari la conținut

Ingrijire Varice

  • de

Ingrijirea varicelor nu este atat de complicata pe cat poate parea si este o activitate ce poate fi desfasurata cu usurinta in intimitatea casei tale.

Cum stiu daca trebuie sa accord mai multa atentie varicelor?

Afectiunea aceasta cunoscuta de toata lumea sub denumirea de varice este una destul de neplacuta, dar cu un caracter inofensiv. Varicele sunt acele vase de sange din zona membrelor inferioare, a gambelor si a copaselor, care se inflameaza, se rasucesc si se coloreaza intr-un mod anormal din anumite cauze. Aceste cauze pot fi enumerate la nesfarsit, dar in acest articol vom sublinia doar cateva. Astfel, cauzele varicelor sunt obezitatea, inaintarea in varsta, adoptarea de pozitii obositoare pentru lungi perioade de timp (precum statul in picioare), sarcinile in cazul femeilor si un puternic factor genetic.

Varicele, dupa cum spuneam mai sus, sunt o afectiune destul de inofensiva. Asta nu inseamna totusi ca trebuie lasata sa evolueze, tratarea varicelor fiind o activitate ce ar trebui derulata inca din momentul observarii primelor simptome. Tratarea varicelor nu trebuie sa fie o povara, iar tu nu trebuie sa o lasi sa devina o povara, ignorand stadiul evolutiei varicelor (detalii aici). Asadar, daca simti ca un vas de sange de pe piciorul tau devine inflamat, daca acesta capata o culoare albastra sau verde, nu ezita sa incepi tratamentul pentru varice imediat pentru a putea obtine rezultate pozitive cat mai rapide.

Pot incerca tratarea varicelor de acasa?

Raspunsul la aceasta intrebare este unul chiar foarte pozitiv. Varicele depind de modul tau de viata, acestea fiind determinate de anumite schimbari din metabolism, din dieta si de o presiune suplimentara care este aplicata pe vasele de sange din membrele inferioare. Asadar, daca ai alege tratarea varicelor din intimitatea propriei case, schimbarile pe care le-am anumerat mai sus ar putea fi realizate mai usor in sens invers. Stand acasa ai putea sa-ti relaxezi picioarele mult mai usor, ai evita statul in picioare excesiv, ai putea sa urmezi o dieta echilibrata care sa te ajute in tratarea varicelor, ai putea sa faci diverse exercitii fizice care sa stimuleze circulatia sanguina de la nivelul membrelor inferioare si ai putea lua multe alte masuri care sa te ajute in tratarea varicelor.

Tratarea varicelor nu trebuie inteleasa ca o corvada, aceasta activitate putand fi inclusa foarte usor in programul tau zilnic, fara a-ti afecta cu ceva ritualurile zilnice, si fara a te face sa te simti mai putin liber. Cu toate acestea trebuie sa va prezentati la medicul specialist, daca observati simptome caracteristice acestei afectiuni medicale.

Clinica Varicoline este prima clinica specializata exclusiv pe tratamentul afectiunilor varicoase.